Een weloverwogen keuze, de balans is opgemaakt.  Samen hebben Romkje en Ik (Ytje) besloten om te stoppen met de FARMily Winkel en Markktuin, per 1 juli. Je zult je afvragen, waarom. We kunnen er kort over zijn, het past niet meer bij onze gezinssituatie. In de winter is een baan van 24 uur en in de zomer van 40-50 uur. Dit is niet meer te combineren met een jong opgroeiend gezin. Er is een grote wens om in de zomervakantie samen met de kinderen op vakantie of andere leuke dingen te doen.

Acht jaar geleden ben ik samen met mijn man Jelmer begonnen met het opstarten van de Markttuin, gewoon om te kijken of je op biologisch wijze groente kan verbouwen. En ja, dit kan! Als je het maar samen met de omgeving, bloemen en kruiden doet. Dan heb je weinig last van plagen en ongedierte. De volgende stap is om dit op een efficiënte manier te doen. Alleen feit blijft natuurlijk dat je in de zomermaanden heel erg druk bent, dat is nou eenmaal zo. Heel lang vonden we dat geen probleem, maar nu is het toch tijd voor wat nieuws. Fedde is inmiddels 8 jaar en Figo 4 jaar, time flies!

De laatste twee jaar van het FARMily avontuur heb ik heel erg fijn mogen samenwerken met mijn schoonzus Romkje Smink aan de Winkel & Webshop. De leuke overleggen en koffie momenten ga ik ook zeker missen… Gelukkig hangen er al wat leuke uitjes-ideeën in de lucht!

Natuurlijk zul jij je nu afvragen waar je nu heen kan voor al die lekkere biologische en lokale boodschappen. En daar is het goede nieuws, want alles wat we verkopen in de FARMily Winkel is 5km verderop ook te verkrijgen bij de Graasboerderij in Sondel. De granen van de Graanbroeders uit Harich, het brood van bakkerij Andjelka, het vlees & kaas van Gras&ko uit Elahuizen, lekkere Friese biologische groente, ook van de Trimpe uit Koudum maar ook alle droogwaren. En nog veeel meer want afgelopen jaar hebben ze namelijk een prachtig nieuwe winkel gebouwd waar ruimte is voor een heel mooi breed assortiment. Een kijkje nemen dus!

Groeten Ytje & Romkje

FARMily Winkel & Markttuin

Tijd voor wat nieuws!

Geef een reactie