Posted on Geef een reactie

Speltbrood met pompoenpitten

Category,

Yields1 Serving

 200 g Speltmeel
 250 g fijn gemalen lijnzaadjes
 3 el. wijnsteenzuurbakpoeder
 1 th. zeezout of himalayazout
 80 ml olijfolie
 60 g pompoenpitten

1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een brood(cake)vorm ca 27 cm in. Meng de droge ingrediënten in een grote kom. Mix in een andere kom de olijfolie met 500ml water en giet dit over de droge ingrediënten. roer goed door elkaar en roer vervolgens gelijkmatg de pompoenpitten er door. schep het deeg in het bakblik, strooi er wat extra pompoenpitten over en druk ze lichtjes in het deeg. Bak het brood in 50/60 minuten gaar. Eet Smakelijk 🙂

Ingredients

 200 g Speltmeel
 250 g fijn gemalen lijnzaadjes
 3 el. wijnsteenzuurbakpoeder
 1 th. zeezout of himalayazout
 80 ml olijfolie
 60 g pompoenpitten

Directions

1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een brood(cake)vorm ca 27 cm in. Meng de droge ingrediënten in een grote kom. Mix in een andere kom de olijfolie met 500ml water en giet dit over de droge ingrediënten. roer goed door elkaar en roer vervolgens gelijkmatg de pompoenpitten er door. schep het deeg in het bakblik, strooi er wat extra pompoenpitten over en druk ze lichtjes in het deeg. Bak het brood in 50/60 minuten gaar. Eet Smakelijk 🙂

Speltbrood met pompoenpitten
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *