Strooi de bloem in een bergje op een schoon werkblad en maak een kuiltje in het midden. Schenk de losgeklopte eieren erin en meng beetje bij beetje de bloem door de eieren. Ga door tot er een grof deeg is ontstaan.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het door het 10-15 minuten uit te rekken, samen te vouwen en te draaien, tot er een zacht, soepel deeg is ontstaan. Vorm er een platte schijf van, wikkel deze in plasticfolie en leg het deeg 30 minuten in de koelkast om te rusten.
Haal het deeg uit de koelkast, rol het uit en snijd het in de gewenste vorm. Bestrooi de pasta met wat griesmeel om te voorkomen dat de pasta aan elkaar plakt. Als u lange slierten maakt, hang ze dan over een schone bezemsteel te drogen of gebruik twee roosters die u als een wigwam tegen elkaar plaatst.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Strooi de bloem in een bergje op een schoon werkblad en maak een kuiltje in het midden. Schenk de losgeklopte eieren erin en meng beetje bij beetje de bloem door de eieren. Ga door tot er een grof deeg is ontstaan.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het door het 10-15 minuten uit te rekken, samen te vouwen en te draaien, tot er een zacht, soepel deeg is ontstaan. Vorm er een platte schijf van, wikkel deze in plasticfolie en leg het deeg 30 minuten in de koelkast om te rusten.
Haal het deeg uit de koelkast, rol het uit en snijd het in de gewenste vorm. Bestrooi de pasta met wat griesmeel om te voorkomen dat de pasta aan elkaar plakt. Als u lange slierten maakt, hang ze dan over een schone bezemsteel te drogen of gebruik twee roosters die u als een wigwam tegen elkaar plaatst.