Category,

Yields4 Servings
Prep Time20 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr 5 mins

 1,50 kg rode bieten
 250 g parelspelt
 150 ml frambozenazijn
 sap van 2 citroenen
 4 tbsp ongepelde hazelnoten
 1 tsp (wilde) dillepollen (optioneel)
 200 g slamix van het seizoen (evt. met eetbare bloemen)
 300 g schapenkaas, verkruimeld
 zeezout en versgemalen zwarte peper

1

Verwarm de oven voor op 200 C.

2

Boen de bieten schoon en snijd ze bij. doe de bieten in een braadslee en schenk er zo veel heet water bij dat de bieten voor de helft onderstaan. bestrooi ze royaal met zou ten peper, dek de braadslee af met aluminiumfolie en vouw de randen goed dicht. Bak de kleine bieten 20 minuten en grote 40 minuten in de oven.

3

Haal de braadslee uit de oven, verwijder voorzichtig de folie en pas op voor de hete stoom die er nu ontsnapt. Draai de bieten om, zodat ze gelijkmatig gaar worden; dek de braadslee weer af en bak de bieten in nog 20 of 40 minuten zacht.

4

Kook de spelt ondertussen 20 minuten, of tot hij gaar is, en volg daarbij de aanwijzigingen op de verpakking. Giet hem af.

5

Haal de bieten uit de oven en laat ze iets afkoelen; gooi het bakvocht weg. verwijder de schil als de bieten nog warm zijn. Snijd de bieten in vieren en doe ze in een kom. Schenk de frambozenazijn erover en citroensap naar smaak en laat ze dan staan. De bieten worden als laatste aan het gerecht toegevoegd, zodat dit niet helemaal roze kleurt.

6

Rooster de hazelnoten enkele minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur, tot ze goudkleurig en geurig zijn. Wikkel de noten in een droge theedoek en rol ze heen en weer om de velletjes te verwijderen. Bestrooi ze met wat zout en stamp ze grof.

7

Schep de spelt op een grote, platte schaal en strooi de dillepollen erover. Schep de bieten met een schuimspaan uit de frambozenazijn en leg ze op de spelt. Verdeel de sla, schapenkaas en hazelnoten erover. Besprenkel de salade met de azijn of geef deze er apart bij.

Ingredients

 1,50 kg rode bieten
 250 g parelspelt
 150 ml frambozenazijn
 sap van 2 citroenen
 4 tbsp ongepelde hazelnoten
 1 tsp (wilde) dillepollen (optioneel)
 200 g slamix van het seizoen (evt. met eetbare bloemen)
 300 g schapenkaas, verkruimeld
 zeezout en versgemalen zwarte peper

Directions

1

Verwarm de oven voor op 200 C.

2

Boen de bieten schoon en snijd ze bij. doe de bieten in een braadslee en schenk er zo veel heet water bij dat de bieten voor de helft onderstaan. bestrooi ze royaal met zou ten peper, dek de braadslee af met aluminiumfolie en vouw de randen goed dicht. Bak de kleine bieten 20 minuten en grote 40 minuten in de oven.

3

Haal de braadslee uit de oven, verwijder voorzichtig de folie en pas op voor de hete stoom die er nu ontsnapt. Draai de bieten om, zodat ze gelijkmatig gaar worden; dek de braadslee weer af en bak de bieten in nog 20 of 40 minuten zacht.

4

Kook de spelt ondertussen 20 minuten, of tot hij gaar is, en volg daarbij de aanwijzigingen op de verpakking. Giet hem af.

5

Haal de bieten uit de oven en laat ze iets afkoelen; gooi het bakvocht weg. verwijder de schil als de bieten nog warm zijn. Snijd de bieten in vieren en doe ze in een kom. Schenk de frambozenazijn erover en citroensap naar smaak en laat ze dan staan. De bieten worden als laatste aan het gerecht toegevoegd, zodat dit niet helemaal roze kleurt.

6

Rooster de hazelnoten enkele minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur, tot ze goudkleurig en geurig zijn. Wikkel de noten in een droge theedoek en rol ze heen en weer om de velletjes te verwijderen. Bestrooi ze met wat zout en stamp ze grof.

7

Schep de spelt op een grote, platte schaal en strooi de dillepollen erover. Schep de bieten met een schuimspaan uit de frambozenazijn en leg ze op de spelt. Verdeel de sla, schapenkaas en hazelnoten erover. Besprenkel de salade met de azijn of geef deze er apart bij.

Salade van rode bieten, schapenkaas, hazelnoot & dille
Salade van rode bieten, schapenkaas, hazelnoot & dille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *