Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een ronde springvorm van 20 cm licht in en bestuif hem met wat bloem.
Klop de boter en suiker met een elektrische mixer in een grote kom tot een lichtgekleurde, romige massa. Voeg de vanille en kaneel toe en klop het geheel opnieuw. klop een voor een de eieren erdoor en voeg bij elk ei een eetlepel bloem toe, zodat het beslag niet gaat schiften.
Doe de resterende droge ingrediënten in de kop en roer alles met een grote metalen lepel door elkaar tot er een glad beslag ontstaat. Schep et in de bakvorm en druk de pruimen er met het snijvlak naar beneden in. Leg ze in een cirkels of kies een ander patroon.
Bak de cake 35-40 minuten, tot hij goudbruin is en een prikker die u in het midden van de cake steekt er schoon uit komt. Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Bestuif hem voor het serveren met poedersuiker.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een ronde springvorm van 20 cm licht in en bestuif hem met wat bloem.
Klop de boter en suiker met een elektrische mixer in een grote kom tot een lichtgekleurde, romige massa. Voeg de vanille en kaneel toe en klop het geheel opnieuw. klop een voor een de eieren erdoor en voeg bij elk ei een eetlepel bloem toe, zodat het beslag niet gaat schiften.
Doe de resterende droge ingrediënten in de kop en roer alles met een grote metalen lepel door elkaar tot er een glad beslag ontstaat. Schep et in de bakvorm en druk de pruimen er met het snijvlak naar beneden in. Leg ze in een cirkels of kies een ander patroon.
Bak de cake 35-40 minuten, tot hij goudbruin is en een prikker die u in het midden van de cake steekt er schoon uit komt. Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Bestuif hem voor het serveren met poedersuiker.