Categorie
Opbrengsten1 portie
 150 g boter, plus extra voor het invetten
 125 g speltbloem, plus extra voor het bestuiven
 150 g kristalsuiker
 1 theelepel vanille-extract
 ¼ theelepel kaneel
 3 stokjes eieren
 125 g speltmeel (of amandelmeel)
 1 ½ theelepel bakpoeder
 8 stokjes zomerse pruimen, zoals victoria, gehalveerd en ontpit
 poedersuiker, gezeefd, voor het bestuiven
1

Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een ronde springvorm van 20 cm licht in en bestuif hem met wat bloem.

2

Klop de boter en suiker met een elektrische mixer in een grote kom tot een lichtgekleurde, romige massa. Voeg de vanille en kaneel toe en klop het geheel opnieuw. klop een voor een de eieren erdoor en voeg bij elk ei een eetlepel bloem toe, zodat het beslag niet gaat schiften.

3

Doe de resterende droge ingrediënten in de kop en roer alles met een grote metalen lepel door elkaar tot er een glad beslag ontstaat. Schep et in de bakvorm en druk de pruimen er met het snijvlak naar beneden in. Leg ze in een cirkels of kies een ander patroon.

4

Bak de cake 35-40 minuten, tot hij goudbruin is en een prikker die u in het midden van de cake steekt er schoon uit komt. Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Bestuif hem voor het serveren met poedersuiker.

Ingrediënten

 150 g boter, plus extra voor het invetten
 125 g speltbloem, plus extra voor het bestuiven
 150 g kristalsuiker
 1 theelepel vanille-extract
 ¼ theelepel kaneel
 3 stokjes eieren
 125 g speltmeel (of amandelmeel)
 1 ½ theelepel bakpoeder
 8 stokjes zomerse pruimen, zoals victoria, gehalveerd en ontpit
 poedersuiker, gezeefd, voor het bestuiven

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een ronde springvorm van 20 cm licht in en bestuif hem met wat bloem.

2

Klop de boter en suiker met een elektrische mixer in een grote kom tot een lichtgekleurde, romige massa. Voeg de vanille en kaneel toe en klop het geheel opnieuw. klop een voor een de eieren erdoor en voeg bij elk ei een eetlepel bloem toe, zodat het beslag niet gaat schiften.

3

Doe de resterende droge ingrediënten in de kop en roer alles met een grote metalen lepel door elkaar tot er een glad beslag ontstaat. Schep et in de bakvorm en druk de pruimen er met het snijvlak naar beneden in. Leg ze in een cirkels of kies een ander patroon.

4

Bak de cake 35-40 minuten, tot hij goudbruin is en een prikker die u in het midden van de cake steekt er schoon uit komt. Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Bestuif hem voor het serveren met poedersuiker.

Pruimen Cake
Pruimen Cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *