Doe de bloem of het meel in een grote kom en wrijf de boter er met uw vingers door tot het mengsel op fijn ebroodkruimels lijkt. meng de suiker erdoor en voeg dan het ei toe. voeg druppel voor druppel 2 eetlepels koud water toe en kneed alles tot een soepel deeg. Dek het af met plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
Voordat u het deeg uitrolt, verwarmt u de oven voor op 180 C en vet u een taartvorm in.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot een dikte van 5 mm. Bekleed de taartvorm ermee en snijd de randen bij. leg een stuk bakpapier op het deeg en vul de deegbodem met bakbonen. Bak de deegbodem 10 minuten, verwijder dan de bakbonen en het bakpapier en bak de bodem nog 5 minuten, tot hij goudbruin is.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe de bloem of het meel in een grote kom en wrijf de boter er met uw vingers door tot het mengsel op fijn ebroodkruimels lijkt. meng de suiker erdoor en voeg dan het ei toe. voeg druppel voor druppel 2 eetlepels koud water toe en kneed alles tot een soepel deeg. Dek het af met plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
Voordat u het deeg uitrolt, verwarmt u de oven voor op 180 C en vet u een taartvorm in.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot een dikte van 5 mm. Bekleed de taartvorm ermee en snijd de randen bij. leg een stuk bakpapier op het deeg en vul de deegbodem met bakbonen. Bak de deegbodem 10 minuten, verwijder dan de bakbonen en het bakpapier en bak de bodem nog 5 minuten, tot hij goudbruin is.