Categorie,
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur 5 minuten
 220 g speltbloem
 snufje zeezout
 2 stokjes eieren, losgeklopt
 5,50 ml karnemelk (kefir of (rauwe) melk)
 55 g boter, gesmolten en afgekoeld
1

Zeef de bloem boven een grote kom, voeg het zout toe en maak een kuiltje in de midden. Voeg de eieren toe en roer ze erdoor. Roer beetje bij beetje de karnemelk erdoor tot er een glad beslag is ontstaan met de dikte van room.

2

Klop 2 eetlepels gesmolten boter door het beslag en bewaar de rest van de boter voor het bakken van de pannenkoeken. Laat het beslag 1 uur rusten. Hierdoor zwellen de zetmeelcellen in de speltbloem op en wordt het pannenkoekbeslag dikker en beter.

3

Verwarm de oven voor op de laagste stand. Vet een koekenpan in met wat van de resterende boter, verhit hem tot hij goed heet is en veeg het teveel aan boter dan weg met keukenpapier. Doe 2 grote eetlepels vol beslag in de pan en kantel hem dan heen en weer, zodat de hele bodem bedekt raakt met beslag. Bak de pannenkoek enkele minuten, tot de randen bruin worden; draai hem dan om en bak de andere kant.

4

Houd de pannenkoeken in de oven warm terwijl u de andere bakt (leg er vellen bakpapier tussen).

Vulling & topping
5

Wees creatief met vullingen en toppings; gebruik bijv. onderstaande ideeën.
Hartig: plakjes avocado, geroosterde tomaten en chilisaus; geitenkaas, bieten en walnoten; gesmolten kaas, geroosterde karwijzaad en spinazie à la créme.
Zoet: verse seizoensvruchten; steenvruchten, zoals perziken en nectarines; gepocheerde rabarber met cruesli; geroosterde noten en/of notenboter, zoals amandel, cashew of macadamia.

Ingrediënten

 220 g speltbloem
 snufje zeezout
 2 stokjes eieren, losgeklopt
 5,50 ml karnemelk (kefir of (rauwe) melk)
 55 g boter, gesmolten en afgekoeld

Aanwijzingen

1

Zeef de bloem boven een grote kom, voeg het zout toe en maak een kuiltje in de midden. Voeg de eieren toe en roer ze erdoor. Roer beetje bij beetje de karnemelk erdoor tot er een glad beslag is ontstaan met de dikte van room.

2

Klop 2 eetlepels gesmolten boter door het beslag en bewaar de rest van de boter voor het bakken van de pannenkoeken. Laat het beslag 1 uur rusten. Hierdoor zwellen de zetmeelcellen in de speltbloem op en wordt het pannenkoekbeslag dikker en beter.

3

Verwarm de oven voor op de laagste stand. Vet een koekenpan in met wat van de resterende boter, verhit hem tot hij goed heet is en veeg het teveel aan boter dan weg met keukenpapier. Doe 2 grote eetlepels vol beslag in de pan en kantel hem dan heen en weer, zodat de hele bodem bedekt raakt met beslag. Bak de pannenkoek enkele minuten, tot de randen bruin worden; draai hem dan om en bak de andere kant.

4

Houd de pannenkoeken in de oven warm terwijl u de andere bakt (leg er vellen bakpapier tussen).

Vulling & topping
5

Wees creatief met vullingen en toppings; gebruik bijv. onderstaande ideeën.
Hartig: plakjes avocado, geroosterde tomaten en chilisaus; geitenkaas, bieten en walnoten; gesmolten kaas, geroosterde karwijzaad en spinazie à la créme.
Zoet: verse seizoensvruchten; steenvruchten, zoals perziken en nectarines; gepocheerde rabarber met cruesli; geroosterde noten en/of notenboter, zoals amandel, cashew of macadamia.

Karnemelkpannenkoeken
Karnemelkpannenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *